mandag 14. september 2009

Høst!

Vi hadde ein nydelig høst-tur i fjellet i helga - kjempefint vær og koste oss masse! Den tok heile 6 timer så vi er ganske så støle i dag, trapper er ikkje kjekke kan ein sei..


Plommene er overmodne og burde plukkast - men det er så utrulig masse av dei! Det same gjeld eplene - håper at nokon kjem på epleslang snart!?! :) Ei lita eplekake får eg no lage ivertfall. Har tidlegare laga både plommesyltetøy og eplemos men det har ein tendens til å bli ståande i kjøleskapet. Har jo allerede laga blåbær/aronia syltetøy med blanding av hageblåbær og vanlige blåbær så trur faktisk det er nok for i år.
Treet bøyer seg til bakken av vekta av alle eplene.. desverre er dei litt sure og egna seg best til lagring ifølge min far ivertfall - og kan etast utover høsten/vinteren.

Klematisen min blomstra!
Her er et par bilder fra hagen i dag, var ute å planta nokre busker som eg fant langs ein vei ved et fraflytta gårdsbruk, slags bambus stilker med ganske runde blad og kvite syrenaktige blomstra, dei var oppmot 1-2 meter høge, nokon som veit kva det kan være? Har ikkje nokre gode bilder desverre.


Posted by Picasa