torsdag 23. april 2009

Dagens fangst!

I går fikk vi ein fin brosjyre fra Bo Grønt i posten og der var det jammen mykje eg ville ha! :)

Til mitt nye Skogsbærbed har eg no: Hageblåbær (2 ulike sorter) Bringebær og Bjørnebær. Fra før av har eg ein Aronia, så skal bunndekket være markjordbær og vanlige jordbær - så fornøyd med denne ideen :) Så kan man spasere ned i hagen med ein naturell yoghurt og berre plukke friske bær rett oppi! hehe

Skal jo også prøve å lage meir syltetøy og diverse saft til høsten, har solbærbusker og ei gammel ripsbusk fra før.

I tillegg kjøpte eg diverse hekkplanter, Mispel i forskjellige farger, kvitt og rosatoner. Dei skal være langs gjerdet mot naboen, skal være ein frittvoksende, uklippet hekk med litt forskjellig i. Fra før er der Forsythia og Hegg, så står det Plommetrær også nederst.

Posted by Picasa

I tillegg vart det ei kvit rose, Rosa 'Diamond Border', den er bunndekkende og blir 80-100 cm høg. Den skal være ved trappa til terassen der det no er ein liten haug med masse ugras på. Den blomstra kontinuerlig - I like that :)
Fra før har eg Rosa 'Austriana' som også er bunndekkende, den er oppafor terassen, håper den dekker ein del av all skvalderkålen, men må nok få nokke meir bunndekke der for å få det litt finare. Litt lyst på masse blå lungeurt der - den sprer seg jo veldig.

Eg merker eg må passe meg litt og huske ka farger som skal være i dei ulike bedene, vil jo at det skal være ganske harmonisk. Men så gløymer ein jo litt ka som er der fra før og så blomstrer det jo til forskjellige tider.. men i det hjørnet er det ganske sterke farger med rødt, blått og lilla. Framfor huset er det litt meir duse farger i kvitt og blått, og lilla. Skal prøve å holde det slik. No irriterer alle dei gule påskeliljene meg litt.. er jo ikkje så glad i gult men samtidig lyser det jo opp før alt anna kjem. Pinseliljene er jo litt meir nøytrale. Trur eg kjem til å flytte alle påskeliljene i ein mindre synlig skråning mot grønsakshagen, og heller beholde nokre av den mindre typen + pinseliljene i hovedbedet.

Anyhow - i tillegg til buskene kjøpte eg også nokre meir sommerblomstra, 4 Margeritter som skal være i potter på terassen, og ein nydelig kvit Ranukel! Den står no i ei potte på trappa, eg hadde både kvite roser og ranukler + blåbærlyng i brudebuketten min i fjor så er godt fornøyd med innkjøpene i dag som de sikkert skjønner :)

På bildene under ser de også Perleblomstrane mine, plutselig spratt dei ut - er utrulig fine! Hunden inspiserer innkjøpene også ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar